Web Analytics Made Easy - Statcounter

بار دیگر ده‌ها هزار نفر که اکثریت آنها را دانش‌آموزان تشکیل می‌دادند در بسیاری از شهرهای آلمان دست به تظاهرات زدند تا نگرانی خود را از آینده تغییرات اقلیمی و انفعال سیاست‌مداران در اتخاذ تدبیرهای موثر برای بهبود شرایط آب و هوا به نمایش بگذارند.

تظاهرات در برلین و تجمع اعتراضی در دروازه براندنبورگ به دلیل حضور گرتا تونبرگ، دانش‌آموز سوئدی مبتکر جنبش جمعه‌ها برای آینده، بیش از حرکت‌های اعتراضی در دیگر شهرهای آلمان مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود در تجمع برلین در آخرین جمعه ماه مارس بیش از ۲۵ هزار نفر شرکت کرده‌اند.

دانش‌آموز ۱۶ ساله سوئدی در جمع تظاهرکنندگان در برلین تاکید کرد که نسل جوان باید نسبت به آینده نگران باشد زیرا به گفته او نسل‌های قبلی در تلاش برای حفاظت از محیط زیست شکست خورده و ناکام مانده‌اند.

این فعال مدنی خواستار برخورد جدی و مسئولانه با نگرانی‌های جوانان شد و نسل‌های گذشته را به خاطر انفعال و ناکامی در رویارویی با بدترین فجایعی که بشر در تاریخ با آنها سر و کار داشته سرزنش کرد. او می‌گوید: «وقتی خطاب به بزرگترها می‌گوییم نگران آینده هستیم، آنها دستی به سرمان می‌کشند و می‌گویند، نگران نباش همه چیز درست می‌شود؛ اما ما باید نگران باشیم.»

مقابله با بحران از طریق ارتباط‌های شبکه‌ای

به گزارش تاگس‌شاو، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان، در کنار این فعال سوئدی، لوئیزا نوی‌باور، یکی از پیشگامان جنبش دانش‌آموزی آلمان نیز حضور داشت و در جمع تظاهرکنندگان سخن گفت: «نسل ما می‌تواند به این هرج و مرج اقلیمی پایان دهد.» دانش‌آموزان برای رسیدن به این هدف به ارتباط‌های جهانی خود از طریق شبکه‌های اجتماعی بسیار خوش‌بین هستند.

تجمع‌کنندگان در برلین معتقدند که یک چرخش رادیکال در سیاست‌های مرتبط با شرایط اقلیمی مورد نیاز است تا آینده آنها به یغما نرود. سونیا شولتز، وزیر محیط زیست دولت فدرال آلمان، از جنبش دانش‌آموزان پشتیبانی کرده و می‌گوید چه خوب است که این نسل به ظاهر غیرسیاسی حرف خود را به زبان می‌آورد.

او می‌گوید با این حرکت‌های اعتراضی بحث‌ها درباره ضرورت اقدام علیه تغییرات اقلیمی تقویت می‌شوند. وزیر محیط زیست در عین حال از دانش‌آموزان می‌خواهد که به تکلیف مدرسه نیز کم‌توجهی نکنند، زیرا به گفته او داشتن مدرک تحصیلی با نمره‌های خوب، برای فعالیت موثر در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی اهمیت دارد.

این مسئله که دانش‌آموزان به جای روز تعطیل از ساعت درس و کلاس برای رساندن صدای اعتراض خود به سیاستمداران استفاده می‌کنند، از نخستین روزهای آغاز جنبش جمعه‌ها برای آینده با انتقادهایی روبرو شده است.

یوهانس اشمید، مدیر فدراسیون حفاظت از کودکان ایالت نیدرزاکسن نیز از این که کودکان و نوجوانان که از راه‌های دموکراتیک برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند استقبال کرده و در عین حال می‌گوید اکنون این وظیفه سیاستمداران است که این خواسته‌ها و اهداف را پیگیری کنند. او می‌گوید به راه انداختن یک موج با نادیده گرفتن تکالیف مدرسه بهترین راه برای بیان اعتراض نیست و بهتر این است که آزادی بیان دانش‌آموزان از خیابان‌ها به واحدهای آموزشی هدایت شود.

اعتراض‌های کوچک، حمایت‌های گسترده

در جریان تظاهرات در شهرهای مختلف آلمان یک مورد درگیری در شهر ینا نیز گزارش شده است. گفته می‌شود در این شهر یک مرد ۳۶ ساله به نوجوان ۱۷ ساله‌ای که در حال سخنرانی بوده حمله کرده و پس از سیلی زدن به او میکروفون را از دستش بیرون کشیده است.

مرد مهاجم در ادامه به تعدادی از جوانان که برای نجات سخنران وارد عمل شده بودند نیز حمله کرده است. ظاهرا او به پلیس گفته که سر و صدای زیاد نوجوانان معترض اعصابش را خرد کرده است. تا کنون درباره جراحت احتمالی نوجوانان مضروب خبری منتشر نشده است.

جنبش اعتراضی دانش‌آموزان با حمایت‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی روبرو شده و از پشتیبانی بسیاری از نهادها و تشکل‌های زیست‌محیطی و برخی احزاب مهم آلمان مانند حزب سبزها نیز برخوردار است. جمعه دو هفته پیش دانش‌آموزان همزمان بیش از یک هزار و ۳۰۰ گردهمایی و تجمع اعتراضی در شهرها و کشورهای چهار گوشه جهان برگزار کردند.

افزون بر این چندی پیش بیش از ۱۲ هزار متخصص و کارشناس از آلمان، اتریش و سوئیس با امضای بیانیه‌ای با عنوان دانش برای آینده از جنبش اعتراضی دانش‌آموزان حمایت کردند. در این بیانیه تاکید شده که خواست دانش‌آموزان موجه و مستدل است چون اقدامات صورت گرفته برای حفاظت از آب‌وهوا، گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری، جنگل‌ها، دریا و خاک تا کنون کافی و موثر نبوده و اکنون زمان عمل فرارسیده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۱۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان شاهین دژ به امامت حجت الاسلام مرادی امام جمعه شاهین دژ برگزار شد.

امام جمعه شاهین دژ باتبریک فرارسیدن هفته معلم به نقش و جایگاه این قشر زحمتکش اشاره کرد وگفت: معلمان ازافراد کلیدی جامعه هستند که نقش مهمی در پرورش نیروهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی درزندگی دانش آموزان دارندومی توانند دانش آموزان را که آینده سازان جامعه هستند و درآینده نقش ایفامی کنند هدایت وراهنمایی کنندتابتوانند آینده ی جامعه خود را به دست خود رقم زنند.

او بابیان اینکه بحث جنگ نرم دشمنان در مسایل سیاسی روز بسیار خطرناک است معلمان را حافظان و مدافعان فرهنگ اسلامی دانست که با در اختیار گذاشتن اطلاعات وآگاهی دادن به دانش آموزان ،آنان را از قصد وهدف دشمنان آگاه می سازند.

امام جمعه شاهین دژ سپس با تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع ) به جایگاه رفیع علمی این امام همام در تربیت شاگردان زیاد اشاره کرد وگفت: امام جعفر صادق (ع) شاگردان بسیاری را در علوم و دانش‌های گوناگون فقهی، علمی، کلامی، توحیدی، ولایتی، حدیث نفس، معرفت‌شناسی و... آموزش دادند به‌طوری که چهره‌های علمی بزرگ و بسیاری شخصیت‌های شناخته‌شده و مطرح در مکتب آن حضرت علم و دانش آموختند.

دیگر خبرها

  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • آتش‌ سوزی در کارخانه صنایع نظامی در برلین آلمان
  • آتش‌سوزی در پایتخت آلمان/ دود سمی آسمان برلین را فرا گرفته است
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • معلمان هویت دینی و ملی را برای دانش‌آموزان تبیین کنند
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • جشنواره نوجوان خوارزمی در مهرستان و خاش
  • استقرار هزاران نیروی پلیس در برلین
  • با دانش آموزانم رفاقت دارم/نقش معلم در ترویج باورهای دینی